7 март 2017

Albanian ICT Awards во Скопје и Тетово

На 6 март 2017 година Albanian ICT Awards патуваше за Македонија, каде се сретна со студентите и наставниот кадар на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје и Тетово.

Средбите започна во 09:30 часот во Скопје, каде што организаторите на настанот беа пречекани од страна на Проф Д-р Азир Алиу, Универзитетот на Југоисточна Европа и основното училиште “Liria” од Скопје. Г-дин Алиу, кој исто така ќе послужи како жири во петтото издание на Albanian ICT Awards, во неговиот збор ги охрабри студентите и учениците да се приклучат на ова конкуренција. Потоа патувањето продолжи во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Со учество на претставниците на Технолошкиот Парк на ЈИЕ Висар Демири и Мартир Дика, покрај презентазцијата на категориите и критериумите за примење во петтото издание, имаше презентација на неколку проекти кои се очекува да се приклучат на овогодинешната трка.

Вреди да се спомне дека Технолошкиот Парк на Универзитетот на Источна Европа е еден од најголемите партнери и подржувачи на Albanian ICT Awards.