26 јануари 2018

SEEUTechPark добитник на средства на јавниот повик "О2 Предизвик"

Среќни сме да објавиме дека SEEUTechPark во конзорциум со IEH (Институтот за животна средина и здравје) на Универзитетот на Југоисточна Европа е еден од петте победници на јавниот повик на Фондот за иновации и технолошки развој.

18 декември 2017

14 ноември 2017

2017 ГОДИШЕН СОСТАНОК НА ОСНОВАЧКОТО СОБРАНИЕ

На 14ти Ноември 2017, во просториите на SEEUTechPark се оддржа 3-от состанок на Основачкото Собрание.

9 ноември 2017

Wednesday Talk! со Michael Boland за Blockchain и Дигиталните Валути

На 8 ноември 2017 година, се одржа следната сесија на Wednesday Talk во кампусот на УЈИЕ во Скопје, каде што пред широка публика имавме чест да имаме презентација од страна на Michael Boland - дизајнер и цивил текнолог од Чикаго #SwissEp претприемач во посета.

9 ноември 2017

Wednesday Talk! со Michael Boland за Blockchain и Дигиталните Валути

На 8 ноември 2017 година, се одржа следната сесија на Wednesday Talk во кампусот на УЈИЕ во Скопје, каде што пред широка публика имавме чест да имаме презентација од страна на Michael Boland - дизајнер и цивил текнолог од Чикаго #SwissEp претприемач во посета.

19 октомври 2017

WEDNESDAY TALK! Кафе со Инвеститори – SC Ventures

Компаниите – станари на SEEUTechPark ни се придружија на овомесечниот WednesdayTalk! настан кој се оддржа на 18ти Октомври во Конференциската сала на BDC.

21 август 2017

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ SEEUTECHPARK И БИТ ХАБ ОД БИТОЛА

На 18ти Август 2017, беше официјално потпишан Меморандум за соработка помеѓу SEEUTechPark и БитХАБ кој е дел од Факултетот за информатички и комуникациски техниологии (ФИКТ) во Битола, со што се продолжува праксата на поддршка на претприемништвото во виското образование.

30 мај 2017

SEEUTechPark учествуваше на работилница за улогата на Научно-технолошките Паркови и Инкубатори во иноватвните еко-системи

На 23-24 Мај 2017 SEEUTechPark активно учествуваше на дводневната конференциска работилница организирана во рамките на проектите за трансфер на технологии и промоција на иновативноста, со посебен фокус на Дунавскиот и Јадранско-Јонскиот макро-регион и земјите од Западниот Балкан наменет за Научно-технолошките Паркови и Инкубаторите од овие земји.

11 мај 2017

10 мај 2017

5 април 2017

Затворањето на апликациите во Тирана гo собра жирито на петтото издание на Albanian ICT Awards

На петтото издание на натпреварот на национално ниво за „Најдобри награди за ИКТ“, оваа година SEEUTechPark учествува како регионален партнер, соработник и претставник на жири-комисија.

24 март 2017

9 март 2017

SEEUTechPark нуди нова услуга: "Вреднување на Компанија"

SEEUTechPark како приватно лице, основано од страна на Универзитетот на Југоисточна Европа и неговата Фондација, нуди нова услуга наречена "Вреднување на Компанија".

7 март 2017

Albanian ICT Awards во Скопје и Тетово

На 6 март 2017 година Albanian ICT Awards патуваше за Македонија, каде се сретна со студентите и наставниот кадар на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје и Тетово.

16 декември 2016

Потпишан меморандум за соработка помеѓу SEEUTechPark и Технички Факултет – Битола

На 14 Декември 2016, во Битола беше потпишан меморандум за соработка помеѓу SEEUTechPark и Технички Факултет – Битола, за продолжување на досегашната заедничка соработка во полето на претприемништвото во високото образование.

7 декември 2016

ЕДЕН ЧАС КОДИРАЊЕ ЗА СЕКОЈ УЧЕНИК

На 7ми Декември, 2016 година во кампусот на УЈИЕ во Тетово, како дел од "Часот на Кодирањето 2016" се одржа настанот "Еден час кодирање за секој ученик".

17 ноември 2016

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА 2016 – СОСТАНОК НА ИЗВРШНИОТ ОДБОР

На 17ти Ноември 2016, во просториите на SEEUTechPark се оддржа вториот состанок на Извршниот Одбор на кој се презентираше и годишниот извештај за работењето на Технолошкиот Парк.

8 ноември 2016

IPA II Cross Border Cooperation

"Project Cycle Management"

2 ноември 2016

13 октомври 2016

WEDNESDAY TALK! WITH CORENTIN CREMET

On October 12, 2016 was held a panel discussion, Wednesday TALK! Organized by SEEUTechPark. The discussion covered the topic I.T. & Startups in Macedonia - challenges and opportunities.