Во кампусот на УЈИЕ е една кафетериа и ресторант, која е често посетена од страна на студентите во време на нивната пауза и слободното време. Во ресторантот се нуди ладна и топла храна. Покрај тоа, студентите имаат различен избор на храна на многубројните ресторани кои се наоѓат во близина на кампусот.

Храната е разновидна, не се скапи и се служи во согласност на принципите на една класична кафетеријата за студенти.

Постојат три кафетерии кои работат во кампусот на ЈИЕУ. Од кои едниот е посветен на академски и административен кадар, кој се наоѓа во зградата на Ректоратот.

Исто така, на кампусот има уште еден супермаркет, каде што студентите можат да купуваат храна и други производи.