26 јануари 2018

SEEUTechPark добитник на средства на јавниот повик "О2 Предизвик"

Среќни сме да објавиме дека SEEUTechPark во конзорциум со IEH (Институтот за животна средина и здравје) на Универзитетот на Југоисточна Европа е еден од петте победници на јавниот повик на Фондот за иновации и технолошки развој.

Грантови беа доделени за технолошки решенија за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Македонија. Предложениот проект од SEEUTechPark и IEH "Tech4O2", од јавниот повик "О2 Предизвик" ќе создаде информативен веб портал и нов бизнис модел за инвестиции за замена на старите системи за греење во домаќинствата со нови(еколошки пријателски).

Проектот ќе трае 12 месеци почнувајќи од следниот месец.